Numărul crimelor a crescut cu aproape 11% în Statele Unite, în 2015

Numărul omuciderilor a crescut cu 10,8% în Statele Unite în anul 2015, a anunţat luni Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), informează publicaţia The Wall Street Journal.

240 afișări
Imaginea articolului Numărul crimelor a crescut cu aproape 11% în Statele Unite, în 2015

Numărul crimelor a crescut cu aproape 11% în Statele Unite, în 2015

De asemenea, în anul 2015, s-au multiplicat cu 3,9% infracţiunile comise prin violenţă, precizează FBI.

"Noile cifre relevă că avem în continuare multe lucruri de făcut. Dar avem şi progrese - în multe comunităţi, rata infracţiunilor a fost stabilă sau chiar a scăzut", a reacţionat procurorul-general din SUA, Loretta Lynch.

Numărul asasinatelor a crescut semnificativ în oraşele Chicago, Baltimore şi St. Louis.

În Statele Unite au loc dezbateri politice ample pe tema presupuselor acţiuni rasiste atribuite poliţiei, dar şi în sensul limitării accesului la arme de foc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici