Numărul de păsări moarte din cauza poluării din Marea Neagră continuă să crească

Numărul de păsări moarte din cauza poluării cu petrol în Strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov, va continua să crească, a declarat miercuri un expert rus.

32 afișări
Imaginea articolului Numărul de păsări moarte din cauza poluării din Marea Neagră continuă să crească

Numărul de păsări moarte din cauza poluării din Marea Neagră continuă să crească

Cel puţin 2.000 de tone de combustibil s-au scurs în Strâmtoarea Kerci, după avarierea unui petrolier şi scufundarea altor patru nave, la 11 noiembrie, din cauza unei furtuni. Aceste accidente maritime au provocat moartea a mii de păsări, printre care şi unele din specii pe cale de dispariţie, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

"Păsările afectate de petrol nu au practic nici o şansă de supravieţuire dacă nimeni nu le ajută", a explicat Valentin Kozlitin, medic veterinar de la grădina zoologică din Moscova, la întoarcerea din zona poluată.

Potrivit unor informaţii anterioare, circa 30.000 de păsări au murit în urma scurgerii de petrol, însă Kozlitin a avertizat că numărul acestora va continua să crească, deoarece rutele lor de migraţie străbat zona afectată.

"Autorităţile nu iau măsuri pentru a salva păsările, dimpotrivă, restricţionează activitatea câtorva voluntari", a adăugat Kozlitin. Potrivit lui, păsările mor din cauza deshidratării, hipotermiei şi inaniţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici