Numărul dispăruţilor de pe nava Concordia ar putea fi mai mare din cauza pasagerilor neînregistraţi

Posibilitatea existenţei unor pasageri neînregistraţi la bordul vasului de croazieră Costa Concordia, naufragiat pe 13 ianuarie, ridică întrebări privind numărul real al persoanelor dispărute în urma accidentului.

284 afișări
Imaginea articolului Numărul dispăruţilor de pe nava Concordia ar putea fi mai mare din cauza pasagerilor neînregistraţi

Numărul dispăruţilor de pe nava Concordia ar putea fi mai mare din cauza pasagerilor neînregistraţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP))

Autorităţile italiene au emis ipoteza conform căreia numărul persoanelor dispărute în urma naufragiului este mai mare din cauza unor persoane neînregistrate, după ce o femeie ungară şi-ar fi contactat familia de la bordul navei deşi nu apărea pe lista pasagerilor, relatează Daily Express în ediţia electronică.

"Ar fi putut fi un număr X de persoane despre care nu ştim dacă se aflau la bord, care erau clandestini", a declarat Franco Gabrielli, oficial responsabil cu operaţiunile de salvare.

Unul dintre ofiţerii vasului Concordia însă neagă această ipoteză. "Toate persoanele sunt înregistrate şi fotografiate. Totul este electronic", a declarat Manrico Giampedroni citat de agenţia ANSA.

Naufragiul vasului de croazieră a provocat moartea a 13 persoane iar oficial sunt declarate dispărute alte 19 persoane. Numărul celor dispăruţi ar putea fi mai mare în cazul în care la bordul navei existau într-adevăr pasageri clandestini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici