Numărul militarilor americani din Irak, la un nivel record

Statele Unite au mai mulţi soldaţi în Irak, în prezent, decât în orice altă perioadă a conflictului, respectiv aproximativ 162.000 de membri ai armatei, a anunţat marţi Pentagonul, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Numărul militarilor americani din Irak, la un nivel record

Numărul militarilor americani din Irak a atins un nivel record

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bryan Whitman, a precizat că acest număr se datorează parţial operaţiunilor de predare a responsabilităţii între unităţi. În cadrul operaţiunilor regulate de rotaţie a trupelor, noile unităţi americane lucrează în paralel cu cele pe care le înlocuiesc, pentru o perioadă.

Whitman a adăugat că, deşi nivelul trupelor a oscilat adesea, recordul anterior a fost considerat la puţin peste 161.000 de militari, în ianuarie 2005, când Irakul a organizat alegeri naţionale.

În cadrul unui plan anunţat de preşedintele George W. Bush în ianuarie, armata Statelor Unite şi-a sporit efectivele din Irak cu aproximativ 30.000 de soldaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici