Numărul morţilor în atacul de lângă Moscova a depăşit 60, potrivit autorităţilor

  • Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depăşit 60, a declarat Comitetul de Investigaţii al Rusiei.
  • Alte peste 100 de persoane au fost rănite.
621 afișări
Imaginea articolului Numărul morţilor în atacul de lângă Moscova a depăşit 60, potrivit autorităţilor

Numărul morţilor în atacul de lângă Moscova a depăşit 60, potrivit autorităţilor

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA a citat un purtător de cuvânt al Comitetului de Investigaţie care a declarat că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la soarta atacatorilor, informează Sky News.

Între timp, preşedintele Putin le-a urat însănătoşire grabnică celor răniţi, a relatat agenţia de ştiri de stat TASS.

Statele Unite dispun de informaţii care confirmă revendicarea atacului de către Statul Islamic, a declarat un oficial american. Vorbind sub rezerva anonimatului, oficialul a declarat că SUA au avertizat Rusia în ultimele săptămâni cu privire la posibilitatea unui atac.

"I-am avertizat pe ruşi în mod corespunzător", a declarat oficialul pentru Reuters.

Între timp, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate a declarat pentru NBC News că SUA au împărtăşit cu guvernul rus informaţii despre un potenţial atac terorist la Moscova la începutul acestei luni.

Ambasada SUA din Rusia i-a avertizat pe cetăţenii americani să evite mulţimile pe 7 martie şi a declarat că monitorizează rapoartele potrivit cărora extremiştii ar putea ataca adunările mari din Moscova.

"La începutul acestei luni, guvernul SUA a avut informaţii despre un atac terorist planificat la Moscova - care ar putea viza adunări mari, inclusiv concerte - ceea ce a determinat Departamentul de Stat să emită un avertisment public pentru americanii din Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici