Numărul ţărilor aliate care au trupe în Irak va fi redus anul acesta

Numărul ţărilor aliate care participă la războiul din Irak va fi redus la doar "câteva" state până la sfârşitul acestui an, a declarat marţi un oficial de rang înalt al administraţiei George W. Bush.

33 afișări
Imaginea articolului Numărul ţărilor aliate care au trupe în Irak va fi redus anul acesta

Numărul ţărilor aliate care au trupe în Irak va fi redus anul acesta

Declaraţia a fost făcută după ce George W. Bush a prezentat planul de reducere a forţelor în Irak, ce viza o retragere modestă a trupelor în această ţară, de până la 8.000 de soldaţi până în februarie.

"În timp ce reconfigurăm structura forţelor americane, vom reconfigura şi coaliţia", a spus oficialul. "Vom ajunge de la aproximativ 29 de ţări, la un număr restrâns în următoarele aproximativ 90 de zile", a precizat el.

"Aceeaşi logică a «revenirii la succes» va fi aplicată în lunile ce urmează coaliţiei", a continuat oficialul. "Unele dintre aceste contingente sunt chiar reduse ca număr, zeci de soldaţi, iar unele sunt mari cât contingentul britanic", a adăugat el.

Oficialul a refuzat să menţioneze numele ţărilor ale căror contingente vor fi retrase din Irak.

Statele Unite au mobilizat 146.000 de soldaţi în Irak, cel mai mare contingent străin. Pe locul doi se află Marea Britanie, cu 4.100 de militari, iar celelate ţări au mobilizat mai puţin de 1.000 de soldaţi fiecare, Singapore având doar un militar în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici