NYT: Trump păstrează un cont la o bancă din China, după ce a criticat firmele americane care fac afaceri în ţara asiatică

  • Donald Trump a recunoscut că are un cont la o bancă chineză.
  • Contul este controlat de Trump International Hotels Management şi a plătit taxe locale între 2013 şi 2015.
  • Trump a criticat firmele americane care fac afaceri în China şi a declanşat un război comercial între cele două ţări.
730 afișări
Imaginea articolului NYT: Trump păstrează un cont la o bancă din China, după ce a criticat firmele americane care fac afaceri în ţara asiatică
Preşedintele american Donald Trump a recunoscut că are un cont la o bancă chineză, potrivit unui raport al New York Times, citat de BBC.
 
Contul este controlat de Trump International Hotels Management şi a plătit taxe locale între 2013 şi 2015.
 
Contul a fost înfiinţat ”pentru a explora potenţialul de oferte hoteliere în Asia,” potrivit unui purtător de cuvânt al preşedintelui american.
 
Trump a criticat firmele americane care fac afaceri în China şi a declanşat un război comercial între cele două ţări.
 
NYT a dezvăluit existenţa contului după obţinerea înregistrărilor fiscale ale lui Trump, care conţineau atât detalii personale, cât şi financiare ale companiei.
 
Informaţiile anterioare ale ziarului arată că a plătit 750 USD (580 GBP) în impozite federale în 2016 şi 2017, când a devenit preşedinte.
 
Contul bancar chinez a achitat 188.561 dolari pentru taxe locale.
 
Trump l-a criticat pe contracandidatul său la preşedinţie, Joe Biden, şi politicile sale faţă de China, înaintea alegerilor din SUA, care vor avea loc pe 3 noiembrie.
 
Alan Garten, avocat al organizaţiei Trump, a declarat pentru NYT că Trump International Hotels Management a „deschis un cont la o bancă chineză care are birouri în Statele Unite pentru a plăti impozitele locale”.
 
”Nu s-au concretizat niciodată tranzacţii sau alte activităţi comerciale şi din 2015 biroul este inactiv,” a spus Garten.
 
„Deşi contul bancar rămâne deschis, acesta nu a fost folosit niciodată în niciun alt scop”, a declarat el pentru NYT.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici