O actriţă care a jucat în filmul antiislam depune plângere împotriva producătorului

O actriţă care a jucat în filmul antiislam "Innocence of Muslims" ("Inocenţa Musulmanilor"), ce a provocat violenţe în mai multe ţări arabe, a depus plângere miercuri la Los Angeles împotriva producătorului acestuia, afirmând că a fost înşelată în privinţa intenţiilor filmului.

799 afișări
Imaginea articolului O actriţă care a jucat în filmul antiislam depune plângere împotriva producătorului

Actrita Cindy Lee Garcia

Cindy Lee Garcia, prima actriţă din film ce s-a făcut cunoscută după explozia de violenţe din 11 septembrie, care au provocat moartea a peste 30 de persoane, între care ambasadorul american la Benghazi (Libia), a depus plângere pentru invadarea vieţii private, fraudă, calomnie şi voinţa de a face rău.

Plângerea, depusă în faţa Curţii superioare din Los Angeles, îl vizează pe Nakoula Basseley Nakoula, un copt (creştin din Egipt) în vârstă de 55 de ani care locuieşte în apropiere de Los Angeles şi a recunoscut că a ajutat la realizarea filmului şi care a fost condamnat în 2010 pentru fraudă bancară, primind 21 de luni de închisoare.

Potrivit presei americane, Nakoula s-ar fi ascuns în spatele pseudonimului Sam Bacile pentru a comunica în privinţa filmului, înainte de a fi identificat.

Garcia a depus plângere şi împotriva site-ului de Internet YouTube şi a deţinătorului acestuia, Google, pentru că a difuzat fragmente din film.

Ea afirmă că actorii din film - o producţie de amatori şi dublat în mod grosier - au fost înşelaţi şi au participat la filmare fără să cunoască intenţia reală a realizatorului.

"Bacile a afirmat că ("Innocence of Muslims") este un film de aventură despre vechiul Egipt", se poate citi în plângere.

Dar Garcia a descoperit în cele din urmă că este un cu totul alt film şi că viaţa sa este în pericol, continuă plângerea. "Ea face obiectul unor ameninţări cu moartea grave, îi este teamă pentru viaţa sa şi cea a anturajului său".

Actriţa cere justiţiei retragerea definitivă a înregistrării video de pe YouTube, explicând că suferă de probleme emoţionale şi trebuie să facă faţă problemelor financiare şi "distrugerii carierei şi reputaţiei sale".

Filmul, cu bărbi false şi decoruri ieftine, pretinde că povesteşte viaţa profetului Mahomed, prezentându-i pe musulmani ca imorali şi violenţi.

Nakoula, care a fost audiat de poliţie în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost eliberat în cursul nopţii şi locuieşte împreună cu familia într-un loc secret.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici