O ambarcaţiune care transporta aproximativ 600 de imigranţi s-a scufundat în largul Libiei. Cel puţin 25 de oameni au murit

Cel puţin 25 de oameni au murit, alţi aproximativ 180 sunt dispăruţi, iar circa 400 au fost salvaţi după scufundarea unui pescador care transporta imigranţi în sudul Mării Mediterane, anunţă Paza de Coastă italiană, potrivit ziarului Corriere della Sera.

1047 afișări
Imaginea articolului O ambarcaţiune care transporta aproximativ 600 de imigranţi s-a scufundat în largul Libiei. Cel puţin 25 de oameni au murit

O ambarcaţiune care transporta aproximativ 600 de imigranţi s-a scufundat în largul Libiei (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Aproximativ 400 de persoane au fost salvate până în momentul de faţă", a declarat, miercuri seară, Filippo Marini, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă italiene.

Potrivit autorităţilor italiene, la bordul pescadorului scufundat erau circa 600 de persoane, dar numărul exact probabil nu va fi cunoscut niciodată.

Şapte nave participă la operaţiunile de salvare, coordonate de Paza de Coastă italiană.

O navă care transporta circa 600 de imigranţi clandestini s-a scufundat, miercuri, în sudul Mării Mediterane, în largul Libiei.

Naufragiul a avut loc la 45 de kilometri nord de oraşul Zuwara, situat pe litoralul libian.

Potrivit ziarului Times of Malta, la bordul pescadorului libian scufundat se aflau 700 de imigranţi.

Aproxiamtiv 2.000 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană în primele şase luni ale anului 2015, în tentativa de a ajunge în Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici