O apropiată a lui Hillary Clinton, suspectată de fraudă în alegerile primare democrate din 2008

O fostă consilieră apropiată a lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate din 2008 ar fi finanţat activităţi de campanie în mod ilegal, potrivit unor documente judiciare americane publicate marţi de către Washington Post, relatează AFP.

68 afișări
Imaginea articolului O apropiată a lui Hillary Clinton, suspectată de fraudă în alegerile primare democrate din 2008

Fostul secretar de stat american, Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un om de afaceri, Jeffrey Thompson, a pledat vinovat, luni, într-un caz separat de finanţare electorală în alegerile pentru Primăria Washington. Însă, în documente de la Parchetul federal, datate la 7 martie şi publicate de cotidian, Thompson povesteşte cum consiliera lui Hillary Clinton, Minyon Moore, l-a convins în 2008 să finanţeze discret activităţi electorale ale candidatei democrate.

Nicio probă nu o implică în mod direct de Hillary Clinton. Campania sa este desemnată în documente sub titlul "campanie prezidenţială 1".

Numele lui Minyon Moore nu apare nici el în documente, în care este citat un "individ A", dar potrivit Washington Post este vorba despre această consilieră.

Minyon Moore este prezentată ca o apropiată a fostului preşedinte Bill Clinton şi soţiei acestuia, angajată în 2008 într-o adevărată luptă fratricidă împotriva lui Barack Obama în vederea obţinerii nominalizării democrate în alegerile prezidenţiale.

Potrivit planului descris de către Thompson, Minyon Moore conducea această campanie din umbră, în patru state americane şi la Porto Rico, unde aveau loc alegeri primare strânse.

De exemplu, banii lui Thompson au fost utilizaţi, potrivit acestuia, pentru remunerarea activiştilor din cadrul unei asociaţii pentru apărarea drepturilor hispanicilor, pentru ca aceştia să desfăşoare o campanie din uşă-n uşă pentru Hillary Clinton.

În total, cheltuielile s-au ridicat la 608.750 de dolari.

Cheltuielile electrorale este necesar să fie declarate în Statele Unite, iar sumele donaţiilor directe către candidaţi în alegerile prezidenţiale sunt plafonate.

O purtătoare de cuvânt de la Cabinetul de consultanţă al lui Moore a declarat pentru cotidian că aceasta a acţionat întotdeauna respectând legea.

În plus, faptele ar putea să fie prescrise, termenul fiind de cinci ani, potrivit Washington Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici