O avalanşă a ucis 11 membri ai unui trib nomadic din nordul Pakistanului

Cel puţin 11 persoane au murit după ce o avalanşă i-a lovit pe membrii unui trib nomadic în timp ce traversau o zonă muntoasă din nordul Pakistanului, a anunţat sâmbătă agenţia de gestionare a dezastrelor din această ţară, potrivit Reuters.

139 afișări
Imaginea articolului O avalanşă a ucis 11 membri ai unui trib nomadic din nordul Pakistanului

Alte 13 persoane au fost rănite în avalanşa care a lovit un grup de familii în trecătoarea Shounter Top Pass, vineri seara târziu. Trecătoarea, situată la 4.420 de metri deasupra nivelului mării, face legătura între districtul Astore din regiunea Gilgit-Baltistan şi valea limitrofă Kashmir.

Trupurile victimelor au fost recuperate, a precizat agenţia într-un comunicat, adăugând că răniţii, inclusiv un copil, au fost transportaţi la un spital local, unde se spune că se află în stare critică.

Condiţiile meteorologice nefavorabile au îngreunat operaţiunea de salvare şi au îngreunat accesul la locul îndepărtat.

În timpul verii, nomazii mută turmele de capre din câmpiile din Punjab către păşunile înalte din valea Kashmirului şi apoi mai departe către Gilgit Baltistanul învecinat, prin pasul Shounter.

„Astfel de incidente sunt în creştere în Pakistan din cauza impactului schimbărilor climatice”, a declarat premierul pakistanez Shehbaz Sharif.

Pakistanul, care în ultimii ani s-a confruntat cu ploi musonice record şi cu topirea gheţarilor din munţii nordici, se află printre primele 10 ţări expuse riscului de dezastre naturale din cauza schimbărilor climatice.

Sharif a făcut apel la comunitatea internaţională să îşi îndeplinească responsabilitatea de a salva ţările în curs de dezvoltare care se confruntă cu provocări economice de efectele negative ale schimbărilor climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici