O bancă americană, victima unui atac phishing din România

Reprezentaţii unei cooperative de economii din statul american Connecticut au anunţat că au oprit toate tranzaţiile în Europa, după ce conturile mai multor clienţi au fost golite din România şi din Spania, relatează Bristol Press.

12 afișări
Imaginea articolului O bancă americană, victima unui atac phishing din România

O bancă americană, victima unui atac phishing din România

Mai mulţi clienţi ai Achieve Financial Credit Union au primit, joi, mesaje text prin care erau anunţaţi că le-au fost anulate cardurile şi li se oferea un număr pentru a suna şi a afla mai multe informaţii.

Vicepreşedintele pentru vânzări şi servicii al instituţiei financiare, Mary Budnick, a spus că nimeni nu ar trebui să sune la aceste numere sub nici o formă. Mai mult, ei au spus că oficialii acestor instituţii financiare nu procedează astfel. Cei care cunosc acest tip de fraudă ar putea suna la unul din numerele reprezentanţelor Credit Union, listate în cartea de telefon.

"Când clientul sună la acel număr, infractorii cer informaţii personale, cea mai importantă fiind codul de acces. Din păcate, unele persoane se lasă păcălite. Conturile lor au fost golite din România, iar două din Spania", a spus Budnick.

Cea mai mare sumă extrasă din conturile celor 18 clienţi păcăliţi a fost de 400 de dolari.

Reprezentanţii Credit Union încearcă să stabilească modul în care au fost aflate numerele cărţilor de credit. Budnick bănuieşte că acestea au fost furate când persoanele respective au făcut plăţi cu cardul în magazine.

Instituţia, care are circa 100 de milioane de dolari în acţiuni şi 17.000 de membri, a fost pusă în legătură cu FBI.

Budnick a spus că cea mai bună metodă de a contracara această fraudă a fost "să închidem toate tranzacţiile în Europe", pentru că reprezentanţii Achieve Financial Credit Union au constatat că numerele clienţilor sunt folosite în Europa, mai ales în România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici