O bătrânică de 97 de ani devine cel mai vâstnic supravieţuitor al coronavirusului din Brazilia, ţara latino-americană cel mai grav afectată

Când Gina Dal Colleto, o bătrânică de 97 de ani din Brazilia, a fost internată la 1 aprilie cu simptome de coronavirus, puţini ar fi crezut că va supravieţui virusului ucigaş, unde 1.124 de persoane au murit, iar 20.727 de cazuri au fost confirmate până acum, scrie Reuters.

495 afișări
Imaginea articolului O bătrânică de 97 de ani devine cel mai vâstnic supravieţuitor al coronavirusului din Brazilia, ţara latino-americană cel mai grav afectată

O bătrânică de 97 de ani devine cel mai vâstnic supravieţuitor al coronavirusului din Brazilia

Duminică, însă, Dal Colleto a fost externată într-un scaun cu rotile din spitalul Vila Nova Star din Sao Paulo, în aplauzele mediclor şi ale asistentelor, devenind cel mai vârstnic supravieţuitor cunoscut al Covid-19 din Brazilia, ţara latino-americană cel mai grav lovită de epidemie.

Recuperarea ei neaşteptată a fost o rază de speranţă în Brazilia, unde coronavirusul a sscols la lumină un sistem de sănătate public întins la maximun şi a stârnit dezbateri politice aprige despre cum ar trebui să fie combătută cel mai bine răspândirea virusului şi să protejeze economia ţării.

Singurul supravieţuitor al unei familii italiene compuse din 11 fraţi, Dal Colleto locuia singur în oraşul port Santos, a dec;arat Rede D'Or São Luiz, directorul spitalului Vila Nova Star într-un comunicat.

„Chiar şi cu aproape un secol de viaţă, Gina are o rutină foarte activă şi îi place să meargă, să facă cumpărături şi să gătească. Are şase nepoţi şi cinci strănepoţi”, se arată în declaraţie.

În timp ce a fost internată în spital, Dal Colleto a fost pusă pe oxigen şi internată la terapie intensivă, se arată în comunicat.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii din Brazilia a anunţat că 1.124 de persoane au murit în urma epidemiei, cu 20.727 de cazuri confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici