O bază americană de antrenament în domeniul informaţiilor, ţinta teroriştilor islamişti

O bază de antrenament în domeniul informaţiilor din Arizona şi-a modificat măsurile de securitate în mai, după ce a primit avertizări că terorişti islamişti, ajutaţi de membri ai unor carteluri de droguri din Mexic, plănuiau să atace centrul.

2 afișări
Imaginea articolului O bază americană de antrenament în domeniul informaţiilor, ţinta teroriştilor islamişti

O bază americană de antrenament în domeniul informaţiilor, ţinta teroriştilor islamişti

Fort Huachuca reprezintă cea mai mare bază de antrenament în domeniul informaţiilor din Statele Unite, relatează Washington Times, în ediţia electronică. Oficialii centrului au fost avertizaţi că 60 de terorişti afgani şi irakieni vor ajunge ilegal în SUA prin tuneluri subterane, fiind dotaţi cu arme de mare putere, pentru a ataca baza de antrenament din Arizona, potrivit mai multor documente confidenţiale ale poliţiei, obţinute de Washington Times.

"O parte din agenţi erau în Statele Unite, în timp ce restul nu se aflau încă" pe teritoriul american, se arată într-un raport consultativ al FBI care a fost distribuit Agenţiei de Informaţii din domeniul Apărării, CIA, Serviciului de Protecţie a Frontierei şi Vămilor şi Departamentului de Justiţie, împreună cu alte agenţii de poliţie din întreaga ţară. "Afganii şi irakienii şi-au îndepărtat bărbile, pentru a nu părea că sunt originari din Orientul Mijlociu", potrivit documentului.

Conform raportului FBI, fiecare terorist a plătit membrilor cartelurilor de droguri din Mexic 20.000 de dolari "sau echivalentul acestor bani în arme" pentru ca aceştia să îi transporte pe ei şi armele lor, prin tunelurile subterane, pe teritoriul Statelor Unite. Armele ar fi trebuit să fie transportate prin tunelurile ale căror terminaţii ar fi fost în Arizona şi New Mexico, iar teroriştii ar fi trebuit să ajungă prin Laredo, Texas, pentru a le recupera.

O parte din teroriştii afgani şi irakieni sunt deja ascunşi într-un loc sigur din Texas, mai spune raportul FBI, potrivit Washington Times.

Fort Huachuca, aflată la aproximativ 32 de kilometri de graniţa cu Mexicul, include membri ai tuturor serviciilor care desfăşoară antrenamente şi operaţiuni secrete. Circa 12.000 de persoane lucrează la acest centru şi mulţi au familiile la bază.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici