O cantitate mare de explozibil TNT, descoperită în faţa locuinţei unui parlamentar bulgar

O cantitate importantă de trinitrotoluen (TNT), o substanţă explozivă periculoasă, a fost descoperită în faţa blocului în care locuieşte parlamentarul de stânga Penko Atanasov, din cadrul Partidului Socialist Bulgar de opoziţie.

247 afișări

Atanasov a observat joi un pachet suspect în faţa blocului de apartamente din Sofia în care locuieşte şi a contactat poliţia. Poliţiştii au descoperit mai multe pachete care conţineau în total opt kilograme de TNT, o cantitate suficientă pentru o explozie de amploare, informează postul de radio local Darik.

Echipele de intervenţie nu au descoperit însă şi bombe la faţa locului.

În dimineaţa zilei de 19 iulie, mai multe bombe au explodat în faţa sediului partidului conservator de opoziţie Lege, Ordine şi Justiţie (RZS), în centrul Sofiei, precum şi în faţa unui sediu al partidului fostului premier Ivan Kostov, Democraţii pentru o Bulgarie Puternică (DSB, de dreapta).

Cu puţin înaintea exploziilor, RZS şi Coaliţia Albastră, din care face parte şi DSB, au anunţat că vor vota moţiunea de cenzură depusă de opoziţie pentru eşecul guvernului în domeniul afacerilor interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici