O companie aeriană, reclamată pentru tratamentul aplicat pasagerilor cu zboruri anulate

O organizaţie de protecţie a consumatorilor din Marea Britanie anunţă că a raportat compania aeriană easyJet la Autoritatea Aviaţiei Civile în legătură cu tratamentul aplicat pasagerilor cu zboruri anulate, potrivit Sky News.

505 afișări
Imaginea articolului O companie aeriană, reclamată pentru tratamentul aplicat pasagerilor cu zboruri anulate

O companie aeriană, reclamată pentru tratamentul aplicat pasagerilor cu zboruri anulate

Mii de pasageri au fost afectaţi de anulări de zboruri în ultimele luni, iar reprezentanţii organizaţiei britanice Which? spun că unii dintre călători nu sunt trataţi corect. Which? a raportat easyJet la Autoritatea Aviaţiei Civile, cerând autorităţii de reglementare să investigheze modul în care compania aeriană tratează pasagerii cărora li se anulează zborurile.

Organizaţia de protecţie a consumatorilor a declarat că a primit plângeri de la pasageri care nu au fost informaţi cu privire la dreptul lor legal de a primi compensaţii de sute de lire sterline şi la posibilitatea de a fi redirecţionaţi către alte companii aeriene.

Unele familii au fost lăsate să doarmă pe podeaua aeroportului sau au fost nevoite să cumpere alte bilete spre casă după ce planurile lor iniţiale au fost anulate, lăsându-le un sentiment de „abandon", susţine Which?

Luna trecută, Autoritatea Aeronautică Civilă a promis că va lua măsuri împotriva companiilor aeriene care „dezamăgesc în mod sistematic consumatorii". Dar Which? crede că dispreţul companiilor aeriene faţă de drepturile consumatorilor a devenit o rutină, iar CAA pare neputincioasă.

„EasyJet şi-a tratat pasagerii în mod îngrozitor, dar acesta este doar cel mai recent exemplu al unei probleme sistemice din sectorul aviaţiei, unele companii aeriene îşi ignoră în mod obişnuit obligaţiile legale pentru că ştiu că nu vor suporta consecinţe. Cu alte mii de zboruri care ar putea fi anulate, pasagerii se vor confrunta cu o vară mizerabilă dacă CAA şi guvernul nu îşi respectă promisiunile de a elimina abuzurile privind drepturile consumatorilor”, a declarat Rory Boland, editorul revistei Which? Travel.

Anterior, Which? a reclamat şi compania British Airways la CAA după ce nu a informat pasagerii cu privire la drepturile lor de despăgubire şi nu a reuşit să îi redirecţioneze cât mai repede cu putinţă către alţi transportatori. Deşi au trecut trei luni, nu au fost luate măsuri împotriva companiei aviatice, precizează cei de la Which?.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici