O delegaţie chineză va călători la Washington pentru semnarea acordului comercial cu SUA

O delegaţie chineză condusă de vicepremierul Liu He va călători începând cu 13 ianuarie la Washington pentru semnarea acordului comercial în „primă fază” SUA-China, transmite luni Reuters, citând un cotidian asiatic.

797 afișări
Imaginea articolului O delegaţie chineză va călători la Washington pentru semnarea acordului comercial cu SUA

Sursa: Profimedia

Delegaţia chineză va reveni la Beijing pe 16 ianuarie, a precizat o sursă apropiată situaţiei pentru South China Morning Post. Delegaţia chineză plănuia original să plece spre Washington săptămâna aceasta însă a fost nevoită să-şi modifice planurile după ce preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că va semna acordul în primă fază cu China în data de 15 ianuarie.

După o discuţie prelungită, partea chineză a decis să-şi pună în acord planurile pentru data semnării cu cele ale lui Trump.

Niciunul dintre cele două state nu a confirmat oficial vizita vicepremierului Liu He.

Statele Unite şi China au convenit la începutul lunii decembrie un tratat comercial limitat ce are în vedere reducerea unor tarife americane pe bunuri de origine chineză şi relansarea achiziţiilor de bunuri americane de către Beijing.

Un text oficial nu a fost încă făcut public de niciuna dintre părţi, însă prima fază a acordului ar include şi protecţii mai puternice pentru drepturile de proprietate intelectuală ale companiilor americane ce operează în China şi pedepse mai aspre pentru combaterea furtului de proprietate intelectuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici