O dronă a militanţilor a fost doborâtă în apropierea bazei aeriene ruse de la Hmeimim în Siria

Forţele ruse au doborât o dronă în apropierea bazei aeriene ruse de la Hmeimim în Siria, a declarat un oficial rus, precizând că aeronava a fost lansată de rebelii din provincia Idlib, informează agenţia de ştiri Tass.

1000 afișări
Imaginea articolului O dronă a militanţilor a fost doborâtă în apropierea bazei aeriene ruse de la Hmeimim în Siria

O dronă a militanţilor a fost doborâtă în apropierea bazei aeriene ruse de la Hmeimim în Siria

"Militanţi din cadrul unor grupuri armate ilegale continua sa lanseze vehicule aeriene fără pilot din zona Idlib către baza aeriană rusă de la Hmeimim. Astfel, la lăsarea serii, pe data de 29 iulie, instrumentele de control al spaţiului aerian de la baza aeriană rusă de la Hmeimim au reperat un vehicul aerian fără pilot lansat din teritorii controlate de grupuri armate ilegale. Ţinta aeriană a fost coborâtă la o distanţă sigură" de baza rusă, a anunţat luni un oficial rus.

Acesta a precizat că operaţiunile la baza Hmeimim au continuat să se desfăşoare normal şi nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale în urma incidentului.

Forţele ruse au anunţat că în ultima lună au înregistrat o intensificarea a incidentelor de acest fel în apropierea bazei aeriene Hmeimim.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului este de câteva sute de mii de morţi.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici