O dronă, posibil nord-coreeană, ar fi fotografiat poziţia sistemului THAAD din Coreea de Sud

O dronă suspectată că ar aparţine Coreei de Nord ar fi efectuat o serie de fotografii aeriene ale poziţiei sistemului antibalistic THAAD din Coreea de Sud, înainte de a se prăbuşi pe drumul său de întoarcere, conform Yonhap, citată de Reuters.

2081 afișări
Imaginea articolului O dronă, posibil nord-coreeană, ar fi fotografiat poziţia sistemului THAAD din Coreea de Sud

O dronă, posibil nord-coreeană, ar fi fotografiat poziţia sistemului THAAD din Coreea de Sud

Coreea de Sud a transmis că vineri a descoperit ceea ce pare a fi o dronă echipată cu o cameră de fotografiat, într-o pădure din apropierea frontierei cu Coreea de Nord.

Coreea de Sud şi Statele Unite susţin că scopul sistemului THAAD este unul strict defensiv, pentru a preîntâmpina un posibil atac balistic nord-coreean.

La începutul lunii mai, Armata SUA a anunţat că sistemul antibalistic american THAAD din Coreea de Sud este "gata de funcţionare".

Institutul SUA-Coreea de la Universitatea Johns Hopkins, a transmis la mijlocul lunii aprilie că regimul nord-coreean se pregăteşte să efectueze un nou test nuclear la baza de la Punggye-ri, după ce analiza mai multor imagini din satelit a indicat o intensificare a activităţii în incinta poligonului de teste nucleare.

Un nou test nuclear ar putea atrage riposta militară a administraţiei Trump.  Uun atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici