O echipă de salvare americană a sosit la Moscova pentru a contribui la combaterea incediilor

O echipă de salvare americană, specializată în situaţii de urgenţă, a sosit luni la Moscova, pentru a oferi ajutor autorităţilor ruse în lupta împotriva giganticelor incendii de pădure, a anunţat Washingtonul.

16 afișări
Imaginea articolului O echipă de salvare americană a sosit la Moscova pentru a contribui la combaterea incediilor

O echipă de salvare americană a sosit la Moscova pentru a contribui la combaterea incediilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O echipă din cadrul Biroului de Asistenţă pentru ţări străine care se confruntă cu situaţii catastrofale (Office of Foreign Disaster) "a organizat primele sale întâlniri cu experţi ruşi în lupta împotriva incendiilor", în vederea evaluării mijloacelor prin care aceştia pot ajuta Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

Aceste întâlniri au loc în urma unei convorbiri telefonice, vineri, între secretarul de Stat american, Hillary Clinton, şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în timpul căreia Statele Unite şi-au "oferit ajutorul Rusiei, în cadrul luptei împotriva incendiilor", a adăugat el.

Crowley a anunţat, de asemenea, că Departamentul de Stat este în proces de evaluare a unei solicitări formulate de ambasada Statelor Unite din Moscova privind evacuarea copiilor şi altor membri ai familiilor personalului diplomatic american, afectaţi de fumul care s-a instalat asupra capitalei ruse.

Moscova este acoperită, de săptămâna trecută, de un fum toxic, iar un oficial din cadrul primăriei a admis, luni, că numărul morţilor a crescut cu cel puţin 400 de persoane, ajungând la 700 de morţi pe zi.

Până în prezent, în uriaşele incendii de pădure din această ţară au murit 52 de persoane, conform bilanţului oficial.

Luni, incendiile s-au extins în districte care se află la o distenţă cuprinsă între 70 şi 135 de kilometri de capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici