O elveţiană, răpită în nordul Mali, la Timbuktu

O cetăţeană elveţiană a fost răpită duminică în nordul Mali, la Timbuktu, un oraş controlat de două săptămâni de către grupări islamiste înarmate, potrivit unor surse concordante.

182 afișări
Imaginea articolului O elveţiană, răpită în nordul Mali, la Timbuktu

O elveţiană, răpită în nordul Mali, la Timbuktu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Beatrice, o cetăţeană elveţiană, a fost răpită duminică la Timbuktu de către bărbaţi înarmaţi", a declarat pentru AFP Mohamed Ould Hassen, un funcţionar în cadrul guvernoratului din Timbuktu.

"Am văzut şase bărbaţi înarmaţi îmbarcând-o pe Beatrice duminică. Ei au strigat «Allah Akbar» (Allah e mare)", a confirmat un locuitor din oraş.

Această femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani este o creştină implicată în acţiuni sociale care locuieşte de mult timp la Timbuktu, fiind ultima occidentală prezentă în oraş.

Ea a refuzat să părăsească oraşul după ce acesta a căzut, de la 1 aprilie, în mâna Mişcării islamiste Ansar Dine, susţinută de elemente din Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), care are baze în North Mali, de unde această organizaţie teroristă operează în mai multe ţări din Africa Subsahariană, procedând în mod frecvent la răpiri.

Răpirea elveţienei ridică la 21 numărul de ostatici provenind din Africa Subsahariană. Douăzeci dintre aceştia sunt deţinuţi de către AQMI şi o grupare disidentă, Mişcarea pentru unicitate şi jihad în Africa de Vest (Mujao), şi anume 13 occidentali, dintre care doi francezi, şi şapte algerinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici