O „eroare” a unei mari companii chineze, apropiată de guvern, arată ceea ce mulţi cred că este situaţia reală a victimelor coronavirusului

O pagină a companiei chineze Tencent, care arată în timp real situaţia epidemiei din China, a afişat, pentru scurt timp, informaţii despre care mulţi cred că sunt cele reale şi pe care guvernul de la Beijing încearcă să le ascundă.

92467 afișări
Imaginea articolului O „eroare” a unei mari companii chineze, apropiată de guvern, arată ceea ce mulţi cred că este situaţia reală a victimelor coronavirusului

Un raport al unei firme chineze a ajuns în public. Care ar fi de fapt cifrele reale ale epidemiei de coronavirus

Potrivit raportului celor de la Tencent, publicat de Taiwan News şi afişat pentru scurt timp în urmă cu câteva zile, 154.023 de oameni erau infectaţi şi nu mai puţin de 24.589 de persoane decedaseră. Potrivit acestor date, numărul celor infectaţi ar fi de 10 ori mai mare decât cel anunţat oficial de autorităţile chineze.
 
Şi la numărul cazurilor celor vindecaţi cifrele nu coincid cu cele anunţate oficial. Potrivit raportului oficial al autorităţilor, 300 de persoane şi-au revenit, însă cifra reală pare a fi de doar 269.
 
 
Potrivit sursei citate, chinezii încearcă să îşi dea seama acum cum a ajuns public raportul celor de la Tencent. Pe de o parte se susţine că ar fi vorba de o problemă tehnică, de codare a datelor, iar de pe altă se vorbeşte despre faptul că cineva „din spatele scenei” a dorit ca aceste date să fie publice pentru a se vedea exact dimensiunea dezastrului cu care se confruntă China.
 
 
Tencent Holdings Limited este un conglomerat chinez specializat în diverse servicii legate de internet, tehnologie şi inteligenţă artificială. Compania este, de asemenea, cel mai mari furnizor de date de sănătate din statul asiatic. 
 
Într-o analiză realizată de New York Times la sfârşitul săptămânii trecute, jurnaliştii americani atrăgeau atenţia că dorinţa autorităţilor chineze de a se secretiza datele despre coronavirus a permis răspândirea virusului în lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici