O eroare tehnică ar fi cauzat accidentul tragic de tren din India

Experţii indieni au aflat că o eroare tehnică la sistemul de semnalizare ar fi cauzat accidentul de tren de vineri în urma căruia au murit sute de oameni.

402 afișări
Imaginea articolului O eroare tehnică ar fi cauzat accidentul tragic de tren din India

Mediafax Foto

Ministrul Transporturilor din India, Ashwini Vaishnaw, a declarat că o eroare a sistemului care gestionează şinele şi secvenţierea semnalelor ar fi determinat trenul să schimbe traseul.

„Cine a făcut-o şi cum s-a întâmplat vom afla după o anchetă adecvată", a adăugat demnitarul, potrivit Sky News.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat duminică, iar autorităţile indiene au anunţat că cel puţin 275 de persoane au murit în accident şi aproape 1.200 au fost rănite.

Mai mult de 1.000 de persoane au fost implicate în operaţiunile de salvare. Jaya Verma Sinha, un oficial al căilor ferate, a declarat că investigaţia preliminară a stabilit că s-a dat un semnal pentru trenul de mare viteză pentru a circula pe calea ferată principală, dar semnalul a fost schimbat ulterior.

În schimb, trenul a intrat pe o linie secundară unde a lovit un tren de marfă încărcat cu minereu de fier. În urma coliziunii, vagoanele cu pasageri au căzut pe o altă linie pe care circula un alt tren de mare viteză. Şi trenul care venea din direcţie opusă a deraiat. Trenurile de pasageri, care transportau în total 2.296 de persoane, nu aveau viteză.

Întrebată dacă accidentul ar putea fi un caz de sabotaj, Jaya Verma Sinha a spus că „nimic nu este exclus".

Familiile celor decedaţi vor primi despăgubiri de un milion de rupii, în timp ce persoanele rănite grav vor primi 200.000 de rupii.

Accidentul de la Balasore este unul dintre cele mai mari dezastre feroviare din ultimele decenii. În 1995, două trenuri s-au ciocnit în apropiere de New Delhi, provocând moartea a 358 de persoane. În 2016, un tren de pasageri a alunecat de pe şine între oraşele Indore şi Patna, ucigând 146 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
accident,
tren,
india

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici