Prăjiturile sale au dus-o la închisoare. O femeie din Egipt a fost arestată din cauza prăjiturilor ”indecente”

  • O femeie din Egipt a fost reţinută pentru scurt timp după ce a fost acuzată că a copt prăjituri ”indecente”.
  • Prăjiturile, acoperite cu organe genitale şi lenjerie intimă din glazură fondantă, au fost servite la o petrecere din Cairo, potrivit BBC.
  • După ce fotografiile au devenit virale, femeia care a făcut prăjiturile a fost arestată şi, ulterior, eliberată pe cauţiune, contra sumei de 319 dolari.
3065 afișări
Imaginea articolului Prăjiturile sale au dus-o la închisoare. O femeie din Egipt a fost arestată din cauza prăjiturilor ”indecente”

Prăjiturile sale au dus-o la închisoare. O femeie din Egipt a fost arestată din cauza prajiturilor ”indecente”

Un lider religios cunoscut a avertizat că astfel de produse de patiserie sunt interzise de islam. Dar al-Ifta a scris pe Facebook că prăjiturile care arată organe sexuale sunt „un atac asupra sistemului de valori şi un abuz al societăţii”.

Avocatul pentru drepturile omului, Negad El Borai, a scris pe Twitter că incidentul a confirmat că „există un segment al societăţii, cu sprijinul statului, care doreşte să elimine orice spaţiu pentru libertatea personală în Egipt sub pretextul protejării valorilor familiei egiptene”.

El a creat o paralelă între acest caz şi cazurile mai multor tinere egiptene acuzate de infracţiuni legate de moralitate în legătură cu videoclipuri postate pe TikTok şi alte platforme de socializare, notează BBC.

Marţi, o instanţă de apel a anulat condamnările de doi ani de închisoare pronunţate pentru doi influenceri care au fost condamnaţi în iulie pentru „subminarea valorilor şi principiilor familiei” şi publicarea fotografiilor şi videoclipurilor „indecente”.

Câteva zile mai târziu, s-a constatat că procurorul a ordonat continuarea detenţiei femeilor în aşteptarea unei anchete privind acuzaţiile de trafic de persoane. Procurorul a susţinut că au exploatat adolescente încurajându-le să posteze videoclipuri similare cu ale lor.

Un avocat al femeilor a spus că vor face apel împotriva acestei schimbări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici