O filială Sony a fost vizată de un atac cibernetic, iar un oficial american a fost ameninţat

O filială a gigantului japonez Sony a anunţat luni că, în weekend, a fost victima unui atac informatic, iar un avion la bordul căruia se afla un oficial american a fost vizat de o ameninţare potrivit căreia la bord se aflau explozibili.

124 afișări
Imaginea articolului O filială Sony a fost vizată de un atac cibernetic, iar un oficial american a fost ameninţat

O filială Sony a fost vizată de un atac cibernetic, iar un oficial american a fost ameninţat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reţelele PlayStation Network şi Sony Entertainment Network au fost atinse de un atac vizând saturarea cu un trafic artificial voluminos", potrivit site-ului oficial PlayStation.Blog, care precizează că nicio informaţie personală nu a fost consultată de căttre hackeri.

PlayStation Network are 52 de milioane de utilizatori înscrişi, iar Sony Entertainment 150 de milioane (la sfârşitul lui septembrie 2013).

Sony suspectează grupul sau persoana care se prezintă sub numele de "Lizard Squad" că se află atât la originea acestui atac, cât şi a unor ameninţări vizând un avion la bordul căruia se afla John Smedley, preşedintele filialei americane Sony Online Entertainment.

Lizard Squad a revendicat aceste fapte prin mesaje postate pe Twitter.

"Astăzi ridicăm steagul SIIL pe serverele Sony", a declarat acest grup (sau individ) ataşând mesajului o fotografie cu un bărbat purtând steagul grupării teroriste Statului Islamic (SI). SIIL desemnează gruparea islamistă "Statul Islamic în Irak şi Levant", care şi-a schimbat numele în Statul Islamic.

Tot pe Twitter, Smedley a confirmat că avionul la bordul căruia se afla şi-a schimbat direcţia.

"Da, avionul meu şi-a schimbat traiectoria. Nu voi spune mai mult. Justiţia-i va găsi pe tipii ăştia", a declarat el.

Avionul respectiv, aparţinând American Airlines, a decolat de la Dallas către San Diego, dar a aterizat la Phoenix, potrivit Sony.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici