O firmă americană oferă un Kalaşnikov cadou la cumpărarea unei camionete

O firmă de camionete din Statele Unite şi-a triplat în ultimele zile vânzările, prin oferirea, la promoţie, a unei puşti de tip AK-47, la cumpărarea unui vehicul utiliar.

253 afișări
Imaginea articolului O firmă americană oferă un Kalaşnikov cadou la cumpărarea unei camionete

O firmă americană oferă un Kalaşnikov cadou la cumpărarea unei camionete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am început miercuri (11 noiembrie), Ziua Veteranilor. Şi în patru zile, mi-am triplat vânzările", a afirmat Nick Ginetta, director de vânzări la Nations Trucks, din Sandford, Florida. Firma oferă la fiecare vânzare a unei camionete un bon cu care se poate obţine o puşcă semiautomată Kalaşnikov din depozitul de arme al oraşului.

"Vroiam să atrag atenţia, să provoc controverse şi să se vorbească despre mine. Este vorba de publicitate. Totuşi, nu mă aşteptam la un astfel de succes", a explicat concesionarul, veteran de război şi susţinător al dreptului de portarmă.

"Clienţii mei sunt sportivi, vânători, pescari. Dacă aş fi vândut (maşini sud-coreene) Hyundai, nu aş fi făcut acest gen de promoţie", a spus el.

În patru zile, directorul de vânzări a distribuit 21 de bonuri pentru puşti AK-47 şi intenţionează să continue operaţiunea până la sfârşitul lunii, el rezervând în depozit aproximativ 100 astfel de puşti semiautomate.

"Nu sunteţi obligaţi să luaţi această armă, puteţi să luaţi altceva", precizează el, subliniind că persoanele care vor să primească puşca automată trebuie să se supună verificărilor uzuale privind antecedentele lor judiciare.

Succesul operaţiunii a devenit sursă de glume în rândul angajaţilor. "Şefule! Linia 1, (Osama) ben Laden vrea să cumpere o camionetă", glumesc vânzătorii.

"Nu pretind faptul că (Barack) Obama ar aproba promoţia mea. Nu m-a sunat încă", afirmă, ironic, directorul de vânzări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici