O forţă a Europei alimentează Ucraina cu obuziere

Armata germană va furniza Ucrainei încă patru obuziere Panzer 2000 împreună cu un pachet suplimentar de muniţie.

9385 afișări
Imaginea articolului O forţă a Europei alimentează Ucraina cu obuziere

O forţă a Europei alimentează Ucraina cu obuziere

Declaraţia, publicată de Reuters, a fost făcută luni de către Ministerul german al Apărării.

Livrarea va fi posibilă şi va urma imediat după ce vor avea loc discuţii cu industria cu privire la preluarea anticipată a muniţiei recondiţionate de la întreţinerea armatei, a precizat ministerul într-un comunicat.

La începutul lunii septembrie, premierul ucrainean Denîs Şmîhal a îndemnat Germania să livreze Kievului tancuri de luptă moderne. Este necesară o "schimbare de filosofie" în ceea ce priveşte livrările de arme pentru Ucraina, spunea Şmîhal.

Germania a ezitat iniţial să livreze arme Kievului, însă a trimis ulterior 10 obuziere, trei lansatoare de rachete multiple şi trei vehicule blindate de depanare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici