"O glumă". Reacţie dură a primarului din Kiev după ce Germania a anunţat că trimite 5000 de căşti ca ajutor pentru Ucraina

Germania va furniza 5.000 de căşti militare Ucrainei pentru a ajuta la apărarea împotriva unei posibile invazii ruseşti, a anunţat miercuri - o ofertă pe care primarul Kievului şi fostul campion mondial de box Vitali Klitschko a numit-o "o glumă" care l-a lăsat "fără cuvinte".

9059 afișări
Imaginea articolului  "O glumă". Reacţie dură a primarului din Kiev după ce Germania a anunţat că trimite 5000 de căşti ca ajutor pentru Ucraina

"O glumă". Reacţie dură a primarului din Kiev după ce Germania a anunţat că trimite 5000 de căşti ca ajutor pentru Ucraina

Klitschko, un fost campion mondial de box la categoria grea, care a trăit ani de zile în Germania şi este acum primar al capitalei ucrainene, nu a fost impresionat de ajutor.

"Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Ministerul Apărării se pare că nu şi-a dat seama că ne confruntăm cu forţe ruseşti perfect echipate, care pot începe o invazie în Ucraina în orice moment", a declarat el pentru cotidianul Bild.

"Ce fel de sprijin va trimite Germania în continuare? Perne?", a glumit el. 

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andriy Melnyk, a declarat că "gestul simbolic" a fost binevenit, dar inadecvat, deoarece ţara sa are nevoie de echipamente pentru sute de mii de soldaţi, iar căştile nu sunt partea cea mai urgentă.

"Ne bucurăm că putem vedea cel puţin începutul unei schimbări de gândire", a declarat el pentru Reuters. "Cu toate acestea, ceea ce ne trebuie cel mai mult sunt armele defensive".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici