O închisoare din Taipei a refuzat să primească un condamnat din cauză că era prea bătrân

O închisoare din Taipei a refuzat să primească un condamnat în vârstă de 96 de ani, pe motiv că unitatea nu avea mijloacele necesare pentru a se ocupa de un deţinut atât de bătrân.

25 afișări
Imaginea articolului O închisoare din Taipei a refuzat să primească un condamnat din cauză că era prea bătrân

O închisoare din Taipei a refuzat să primească un condamnat din cauză că era prea bătrân (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Sun Hsin-ming, fost angajat în administraţia căilor ferate, a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru că a ocupat ilegal o încăpere ce aparţinea administraţiei, devenind cel mai bătrân deţinut taiwanez.

Bărbatul ar putea scăpa de închisoare prin plata unei amenzi, dar el a preferat să fie închis, pentru a denunţa nedreptatea comisă împotriva sa.

Conducerea închisorii din Taipei, însă, a trimis dosarul condamnatului înapoi la parchet, notând că penitenciarul nu are mijloacele necesare să se ocupe de un deţinut atât de bătrân.

Parchetul a dispus, astfel, trimiterea lui Sun la un spital penitenciar din Taichung, unde să îşi ispăşească pedeapsa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici