O înregistrare video cu tineri biciuiţi de către islamişti suscită indignare în Libia

O înregistrare video pusă în circulaţie pe Internet în care apar islamişti ce biciuiesc pe rând tineri a provocat indignare în Libia, premierul ameninţând, duminică, cu "pedepsirea severă" a celor vinovaţi.

461 afișări
Imaginea articolului O înregistrare video cu tineri biciuiţi de către islamişti suscită indignare în Libia

O înregistrare video cu tineri biciuiţi de către islamişti suscită indignare în Libia (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

În înregistrarea de peste cinci minute, intitulată "Libieni biciuiţi la Syrt (nord) potrivit shariei (legea islamică)", apar bărbaţi purtând barbă care biciuiesc, pe rând, cinci tineri legaţi de un trunchi de copac.

Scena de desfăşoară într-o curte înconjurată de clădiri, în care se pot vedea staţionate camionete, utilizate frecvent de miliţii înarmate din Libia, dar şi aproximativ 20 de bărbaţi, majoritatea dintre ei purtând, de asemenea, barbă şi haine în stil afgan.

La finalul fiecărei reprize de biciuire, alt tânăr îşi scoate tricoul şi se îndreaptă de bunăvoie spre copac, pentru a primi cel puţin 30 de lovituri de bici, urlând de durere şi ţipând "Allah Akbar" (Allah este mare).

Motivele pedepselor nu sunt cunoscute, însă premierul libian Ali Zeidan le-a condamnat drept nişte "acţiuni inacceptabile" care este necesar să fie "pedepsite sever".

"Refuzăm aceste acte şi le vom combate cu seriozitate", a declarat el duminică, într-o conferinţă de presă.

Înregistrarea a provocat indignarea libienilor, pe reţele de socializare, care le-au denunţat drept nişte "acte barbare", "criminale" şi "practici din Evul Mediu".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici