O instanţă a regimului din Myanmar a decis o nouă condamnare pentru activista Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi, fost disident şi lider politic în Myanmar, a fost condamnată vineri la încă şapte ani de închisoare de o instanţă afiliată regimului militar instalat prin lovitură de stat, având de executat o pedeapsă totală de 33 de ani, informează cotidianul Le Figaro.

440 afișări
Imaginea articolului O instanţă a regimului din Myanmar a decis o nouă condamnare pentru activista Aung San Suu Kyi

O instanţă a regimului din Myanmar a decis o nouă condamnare pentru activista Aung San Suu Kyi

În vârstă de 77 de ani, Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru Pace în 1991, este în detenţie din februarie 2021, când armata a preluat puterea prin lovitură de stat în Myanmar.

O instanţă judiciară din capitala Naypyidaw a găsit-o vinovată vineri pe Aung San Suu Kyi în cazul a cinci capete de acuzare referitoare la acte de corupţie.

Liga Naţională pentru Democraţie (LND), partidul înfiinţat de Aung San Suu Kyi, ajunsese la putere după alegerile parlamentare din 2015 şi 2020, iar Aung San Suu Kyi avea funcţia de consilier de stat, premier de facto.

Armata din Myanmar a preluat cu forţa puterea, pe 1 februarie 2021, arestând-o pe Aung San Suu Kyi şi pe preşedintele Win Myint. Armata din Myanmar a justificat preluarea puterii prin faptul că avuseseră loc fraude electorale în scrutinul parlamentar desfăşurat în noiembrie 2020.

Aung San Suu Kyi, premier de facto, fusese criticată în ultimii ani din cauza tolerării acţiunilor de reprimare asupra minorităţii musulmane rohingya.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a cerut recent eliberarea lui Aung San Suu Kyi. Potrivit unor surse, ea ar putea fi transferată în detenţie la domiciliu pentru cel puţin o parte din pedeapsă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici