O instanţă federală din SUA BLOCHEAZĂ noua ordonanţă antiimigraţie emisă de Donald Trump

O instanţă federală din statul american Hawaii a blocat, miercuri seară (joi dimineaţă, ora României), noul decret emis de preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetăţenilor din state din Africa şi Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

2401 afișări
Imaginea articolului O instanţă federală din SUA BLOCHEAZĂ noua ordonanţă antiimigraţie emisă de Donald Trump

O instanţă federală din SUA blochează noua ordonanţă antiimigraţie emisă de Donald Trump

Judecătorul districtual Derrick Watson a dispus suspendarea de urgenţă a prevederilor decretului prezidenţial antiimigraţie, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis pe 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu, Irakul fiind eliminat de pe listă. Noua ordonanţă a fost emisă după ce o măsură similară, adoptată în ianuarie, a fost blocată de o instanţă federală, în contextul în care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite.

Noua ordonanţă prezidenţială vizează cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului, care a evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului.

Un oficial de la Casa Albă a explicat că noile măsuri vor intra în vigoare pe 16 martie, iar Donald Trump exprima speranţa că instanţele judiciare nu vor mai avea argumente pentru suspendarea ordonanţei executive.

Măsurile, care vizează cetăţeni din state preponderent musulmane, urmau să fie în vigoare 90 de zile, timp în care Administraţia de la Washington va revizui modalităţile generale de verificare a străinilor care vin în Statele Unite. Spre deosebire de prima ordonanţă, nu mai există nicio referinţă la criterii religioase, iar cetăţenii sirieni vor fi trataţi ca orice alt refugiat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici