O instanţă obligă echipa lui Trump să furnizeze acces la dovezi în cazul documentelor clasificate

O instanţă judiciară a cerut, miercuri, echipei legale a fostului preşedinte Donald Trump să furnizeze informaţii relevante în investigaţia privind presupusa deţinere neautorizată a unor documente clasificate în reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

325 afișări
Imaginea articolului O instanţă obligă echipa lui Trump să furnizeze acces la dovezi în cazul documentelor clasificate

Decizia a fost emisă de un complet de trei judecători de la Curtea de Apel din Districtul Columbia. Instanţa a respins încercările avocaţilor lui Donald Trump de a bloca prezentarea de documente în cazul posibilei încălcări a procedurilor prin deţinerea de date clasificate în reşedinţa din Mar-a-Lago, conform publicaţiei The Hill şi agenţiei The Associated Press.

Surse judiciare citate de postul ABC News afirmă că unul dintre avocaţii lui Donald Trump va trebui să prezinte în instanţă documente relevante pentru investigaţie.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele fuseseră declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Într-un dosar separat, Donald Trump riscă să fie inculpat de o instanţă din Manhattan (New York) într-un caz privind presupusa furnizare de informaţii false despre plăţi făcute în campania electorală din 2016. Donald Trump a afirmat că ar putea fi plasat în arest preventiv în această investigaţie. Trump le-a cerut simpatizanţilor să organizeze proteste. Procurorul Alvin Bragg, din Manhattan, a început recent prezentarea dovezilor într-o anchetă privind o plată de 130.000 de dolari efectuată de Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu Donald Trump în urmă cu zece ani, dar Trump a negat acest lucru.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici