O mare companie chineză din domeniul petrolier a suspendat importurile din Statele Unite pe fondul tensiunilor comerciale dintre Washington şi Beijing

Compania chineză Unipec, subsidiară a celei mai mari companii de stat din domeniul petrolier din China, Sinopec, a suspendat importurile din Statele Unite din cauza creşterii neînţelegerilor comerciale dintre Washington şi Beijing, au transmis vineri trei surse apropiate crizei, informează Reuters.

1065 afișări
Imaginea articolului O mare companie chineză din domeniul petrolier a suspendat importurile din Statele Unite pe fondul tensiunilor comerciale dintre Washington şi Beijing

O mare companie chineză din domeniul petrolier a suspendat importurile din Statele Unite din cauza tensiunilor comerciale dintre Washington şi Beijing

Cele trei surse au refuzat să fie identificate deoarece nu sunt autorizate să vorbească cu presa.

Nu se ştie cu exactitate cât timp va dura această întrerupere temporară, dar una dintre surse a spus că Unipec nu are nevoie de noi rezerve de ţiţei din SUA cel puţin până în octombrie.

Unipec şi Sinopec, cea mai mare rafinărie din Asia şi cel mai mare importator de ţiţei din Statele Unite, nu au oferit un răspuns la aceste comentarii.

Cumpărătorii de petrol din China au încetinit deja achiziţiile de petrol din SUA pentru a evita ameninţările Beijingului legate de creşterea tarifelor importurilor în urma escaladării disputelor comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici