O misiune NATO de evaluare va sosi luni la Tbilisi - surse diplomatice

O misiune NATO care se ocupă de "evaluarea pagubelor militare" provocate în timpul intervenţiei ruse în Georgia, la începutul lunii august, este aşteptată luni la Tbilisi, au anunţat duminică surse diplomatice.

19 afișări
Imaginea articolului O misiune NATO de evaluare va sosi luni la Tbilisi - surse diplomatice

O misiune NATO de evaluare va sosi luni la Tbilisi - surse diplomatice

"O misiune NATO este aşteptată mâine (luni)", a afirmat o sursă diplomatică europeană la Tbilisi. "Este vorba despre o misiune de evaluare a pagubelor militare", a precizat o altă sursă diplomatică.

"Este o echipă redusă, aşa cum vine mereu de la Bruxelles şi nu vom discuta decât despre acest lucru", a subliniat la rândul său o sursă din cadrul NATO, fără alte precizări.

Această misiune ajunge cu o săptămână înainte de vizita la Tbilisi a unei delegaţii a celor 26 de state membre NATO, condusă de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jaap de Hoop Scheffer, la 15 şi 16 septembrie.

Delegaţia va discuta cu preşedintele georgian Mihail Saakaşvili despre ajutorul pe care îl poate aduce NATO, mai ales pentru reconstruirea infrastructurilor georgiene.

Jaap de Hoop Scheffer anunţase un ajutor din partea NATO la reuniunea de urgenţă a miniştrilor de Externe ai Alianţei, de la 19 august, pe tema Georgiei.

Georgia, ca şi Ucraina, aspiră să intre în NATO cât mai repede posibil, spre nemulţumirea ruşilor, care afirmă că Statele Unite sunt pe cale de a "reînarma" Georgia sub acoperirea unei misiuni de ajutor umanitar, pentru a-şi consolida influenţa în această fostă republică sovietică şi în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici