O navă cu imigranţi s-a scufundat aproape de Grecia, provocând moartea a şase copii şi cinci femei

O ambarcaţiune cu aproximativ 30 de refugiaţi care venea din Turcia s-a scufundat duminică în apropiere de insula greacă Samos, provocând moartea a 11 persoane, dintre care şase copii şi cinci femei, relatează Associated Press în pagina electronică.

253 afișări
Imaginea articolului O navă cu imigranţi s-a scufundat aproape de Grecia, provocând moartea a şase copii şi cinci femei

O navă cu imigranţi s-a scufundat aproape de Grecia, provocând moartea a şase copii şi cinci femei

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Pazei de Coastă din Grecia, cinci femei şi şase copii, între care patru bebeluşi, s-au înecat. Alţi 15 pasageri au fost salvaţi, iar "una sau două persoane date dispărute" erau căutate.

Ambarcaţiunea lungă de şase metri s-a scufundat la numai 20 de metri de coastele insulei Samos, în condiţiile în care vântul avea rafale de 50 de kilometri pe oră.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, 705.200 de imigranţi au traversat Marea Mediterană, iar 3.210 s-au înecat în tentativa lor de a ajunge pe continentul european, în 2015. Dintre aceştia, 562.355 de persoane au ajuns în Grecia şi 140.000 în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici