O navă de marfă deţinută de britanici a fost atacată în Marea Roşie

  • O navă de marfă a fost atacată în Marea Roşie, în apropiere de Yemen.
  • Atacul a avut loc în noaptea de luni spre marţi.
  • Niciun grup nu a revendicat atacul, dar principalii suspecţi sunt rebelii Houthi susţinuţi de Iran.
827 afișări
Imaginea articolului O navă de marfă deţinută de britanici a fost atacată în Marea Roşie

O navă de marfă deţinută de britanici a fost atacată în Marea Roşie

O navă de marfă a fost atacată în Marea Roşie, a anunţat organizaţia Operaţiunile comerciale maritime din Marea Britanie (UKMTO).

Nava a fost atacată la vest de Hodeida, în Yemen, chiar după miezul nopţii. UKMTO a spus că dintr-o ambarcaţiune necunoscută a fost tras un proiectil asupra navei.

Niciun membru al echipajului nu a fost rănit, iar nava a suferit mici avarii, putând să-şi continue călătoria.

În ultimele săptămâni, militanţii Houthi, care controlează cele mai populate părţi ale Yemenului, au lansat numeroase atacuri cu drone şi rachete asupra navelor care trec prin Marea Roşie.

Ei spun că acţiunile lor sunt o demonstraţie de solidaritate cu palestinienii. Atacurile au perturbat transportul maritim internaţional, determinând atacuri americane şi britanice asupra ţintelor Houthi din Yemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
navă,
marea roşie,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici