O navă dispărută în Atlantic a fost atacată de piraţi în Marea Baltică

Paza britanică de coastă este ultima care a comunicat, la 29 iulie, cu nava malteză Arctic Sea, aparţinând Letoniei şi având la bord 15 marinari ruşi, înainte ca aceasta să dispară în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Portugaliei, relatează The Independent în pagina electronică.

674 afișări
Imaginea articolului O navă dispărută în Atlantic a fost atacată de piraţi în Marea Baltică

O navă dispărută în Atlantic a fost atacată de piraţi în Marea Baltică

Angajaţii pazei britanice de coastă nu şi-au dat seama, la 29 iulie, că ar fi fost ceva în neregulă cu vasul. În prezent, însă, se presupune că în timpul contactului radio cu cargoul, Agenţia Maritimă şi pentru Paza de Coastă (MCA) s-ar fi putut afla, de fapt, în contact cu unul dintre piraţi sau cu un membru al echipajului ameninţat cu moartea. "Este foarte straniu. Nici măcar nu ne mai amintim când a fost deturnată de piraţi o navă prin Canalul Mânecii, de atât de mult timp nu s-a mai întâmplat acest lucru", a declarat Mark Clark, din cadrul MCA.

Circumstanţele răpirii şi locul unde află acum vaporul continuă să rămână necunoscute. Autorităţile suedeze au fost informate de compania finlandeză care operează nava că, la 24 iulie, Arctic Sea ar fi fost abordată de zece bărbaţi înarmaţi, în timp ce naviga în Marea Baltică. Membrii echipajului, dintre care trei au fost răniţi, au fost imobilizaţi, iar atacatorii, îmbrăcaţi în negru şi cu feţele acoperite, aparent din cadrul unor forţe de poliţie antidrog, ar fi percheziţionat nava.

După 12 ore, aceştia au plecat şi, aparent, au lăsat vasul să îşi continue drumul, distrugând echipamentul de comunicare de la bord. Dar după ce a ajuns pe coasta portugheză, navigând prin Canalul Mânecii pentru a ajunge în Atlantic, cargoul a dispărut de pe ecranul radarului şi nu a mai fost văzut până în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici