O navă înregistrată în Marea Britanie a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb

Firma britanică de securitate maritimă Ambrey a informat că o navă de transport marfă, sub pavilion Belize, înregistrată în Marea Britanie şi operată de Liban, a raportat că a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb.

1547 afișări
Imaginea articolului O navă înregistrată în Marea Britanie a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb

Agenţia britanică de operaţiuni comerciale maritime (UKMTO) a arătat, duminică, că a primit un raport privind un incident la 35 de mile marine de Al Mukha, în Yemen, şi că o explozie în imediata apropiere a navei a provocat pagube. Tot echipajul este în siguranţă, a precizat agenţia într-o notă de informare, potrivit Reuters.

Nava se îndrepta spre nord în timpul călătoriei sale de la Khor Fakkan, Emiratele Arabe Unite, la Varna, în Bulgaria, când a avut loc atacul, a precizat Ambrey.

Atacul se bănuieşte că ar fi venit din partea grupării insurgente Houthi. Aceasta a lansat de la jumătatea lunii noiembrie anul trecut atacuri repetate cu drone şi rachete împotriva navelor comerciale în Marea Roşie şi în strâmtoarea Bab el-Mandeb, susţinând că acţionează în solidaritate cu palestinienii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici