O navă militară germană a interceptat o rachetă Houthi în Marea Roşie

  • Misiunea navală a Uniunii Europene în Marea Roşie a anunţat sâmbătă că încă o rachetă lansată de Houthi a fost interceptată.
  • O navă germană a reuşit să doboare rachetă.
  • Misiunea se desfăşoară în zonă pentru a proteja navele comerciale.
193 afișări
Imaginea articolului O navă militară germană a interceptat o rachetă Houthi în Marea Roşie

O navă militară germană a interceptat o rachetă Houthi în Marea Roşie

Misiunea UE, cunoscută sub numele de Aspides, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că fregata germană „Hessen” a interceptat o rachetă. Atacul a fost lansat din teritoriile Yemenului controlate de militanţii Houthi.

„Acţiunea efectuată de Hessen a fost eficientă, evitând orice pagubă adusă navigatorilor şi navelor comerciale”, a transmis Aspides.

Misiunea UE a fost lansată în februarie pentru a proteja ruta comercială din Marea Roşie către Canalul Suez. Este o rută cheie pentru comerţul mondial care a avut de suferit în urma atacurilor repetate ale militanţilor Houthi. Aceştia sunt aliaţi ai Iranului şi susţin că atacă navele care reprezintă interesele Israelului şi ale occidentalilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
misiune,
navă,
houthi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici