O navă militară italiană a doborât o dronă în Marea Roşie

O navă a marinei italiene a doborât sâmbătă o dronă care se îndrepta spre ea în Marea Roşie, a anunţat Ministerul Apărării de la Roma, citat de Reuters.

587 afișări
Imaginea articolului O navă militară italiană a doborât o dronă în Marea Roşie

O declaraţie a ministerului a descris acţiunea ca fiind una de autoapărare a navei Duilio, care ajută la protejarea rutelor comerciale de atacurile cu drone şi rachete ale grupării Houthi din Yemen.

"Drona, cu caracteristici similare celor folosite în atacurile anterioare, se afla la aproximativ 6 km de nava italiană, îndreptându-se spre ea", se arată în declaraţie.

Ministrul Apărării, Guido Crosetto, a declarat că atacurile Houthi, care au scopul de a arăta solidaritate cu grupul militant palestinian Hamas în războiul împotriva Israelului, fac parte dintr-o strategie de război hibrid împotriva unor ţări.

"Atacurile teroriste ale Houthi reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional şi un atac la adresa securităţii traficului maritim", a arătat Crosetto.

În februarie, Uniunea Europeană a lansat o misiune navală în Marea Roşie, denumită Eunavfor Aspides, pentru a proteja transportul maritim din zonă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici