O navă spaţială chineză se întoarce pe Pământ după 276 de zile

O navă spaţială experimentală chineză s-a întors luni pe Pământ după ce a stat pe orbită timp de 276 de zile, a anunţat presa de stat chineză, finalizând o misiune istorică de testare a tehnologiilor spaţiale reutilizabile ale ţării.

2183 afișări
Imaginea articolului O navă spaţială chineză se întoarce pe Pământ după 276 de zile

O navă spaţială chineză se întoarce pe Pământ după 276 de zile

Nava spaţială fără echipaj s-a întors luni la centrul de lansare Jiuquan, în nord-vestul Chinei, aşa cum era programat, potrivit presei de stat.
 
Nu au fost oferite detalii despre ce a fost nava spaţială, ce tehnologii au fost testate, la ce înălţime a zburat şi unde au dus-o orbitele sale de la lansarea sa la începutul lunii august 2022. De asemenea, imaginile cu nava nu au fost încă făcute publice, potrivit Reuters
 
Testul marchează un progres "important" în cercetarea Chinei privind tehnologia navelor spaţiale reutilizabile, care va oferi o modalitate mai convenabilă şi mai ieftină de a monta viitoarele misiuni spaţiale, a relatat presa de stat.
 
În 2021, ceea ce ar fi putut fi o navă spaţială similară a zburat până la marginea spaţiului şi s-a întors pe Pământ în aceeaşi zi, într-o misiune care a fost, de asemenea, ţinută în mare parte sub tăcere. Aceasta a aterizat pe Pământ "pe orizontală", potrivit principalului contractor spaţial al Chinei de la acea vreme.
 
Comentatorii de pe reţelele de socializare chinezeşti au speculat că Beijingul a dezvoltat o navă spaţială precum X-37B al Forţelor Aeriene ale SUA, un avion spaţial autonom care poate rămâne pe orbită ani de zile.
 
X-37B, fără echipaj şi reutilizabil, s-a întors pe Pământ în noiembrie anul trecut, în cea de-a şasea şi ultima sa misiune, după mai mult de 900 de zile pe orbită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici