O navă sub pavilion grecesc, atacată „din greşeală” de Houthi - surse

Nava Sea Champion, sub pavilion grecesc, a fost atacată în Marea Roşie în ceea ce pare să fi fost „o lovitură greşită” a grupării insurgente Houthi, au declarat surse citate de Reuters.

420 afișări
Imaginea articolului O navă sub pavilion grecesc, atacată „din greşeală” de Houthi - surse

O navă sub pavilion grecesc, atacată „din greşeală” de Houthi - surse

Nava Sea Champion, care transporta cereale din Argentina către Aden - Aden fiind sediul guvernului recunoscut internaţional al Yemenului - a fost atacată fără însă ca echipajul să fie rănit, au declarat surse din Ministerul grec al Transporturilor.

O sursă portuară din Aden şi o sursă maritimă separată au arătat că nava descărca o parte din încărcătura sa de cereale în Aden înainte de a se îndrepta spre portul nordic Hodeidah, o zonă controlată de Houthi.

Sursa portuară din Aden a afirmat că atacul asupra navei a fost o greşeală. O altă sursă portuară din Hodeidah, care a refuzat, de asemenea, să fie identificată, a declarat că Houthi a informat că atacul nu a fost intenţionat.

Pe de altă parte, surse din domeniul transportului maritim au spus că Sea Champion, care a efectuat şi în trecut livrări de cereale în Yemen, avea ”legături de proprietate americană”.

Insurgenţii Houthi au desfăşurat, în ultimele luni, mai multe atacuri asupra navelor care au străbătut Marea Roşie, în semn de protest faţă de represaliile Israelului în Gaza, după agresiunea Hamas din octombrie anul trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici