O nouă mutare din partea lui Kim Jong-Un: Liderul nord-coreean a cerut creşterea producţiei de motoare pentru rachete balistice intercontinentale

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a cerut, miercuri, creşterea producţiei de motoare pentru rachete cu combustibil solid şi a vârfurilor de focos pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM), în timpul inspecţiei la un institut pentru produse chimice, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1678 afișări
Imaginea articolului O nouă mutare din partea lui Kim Jong-Un: Liderul nord-coreean a cerut creşterea producţiei de motoare pentru rachete balistice intercontinentale

O nouă mutare din partea Kim Jong-Un: Liderul nord-coreean a cerut creşterea producţiei de motoare pentru rachete balistice intercontinentale

Presa de la Phenian a prezentat şi o fotografie care ar indica faptul că nord-coreenii dezvoltă o nouă rachetă balistică, numită Pukguksong-3.

Kim Jong-Un a aflat informaţii despre procesul de fabricare a focoaselor şi a motoarelor pentru rachete cu combustibil solid în timpul vizitei la Institutul de Materiale Chimice al Academiei de Ştiinţe ale Apărării, potrivit agenţiei naţionale de ştiri KCNA.

"El a instruit institutul să producă mai multe motoare pentru rachete cu combustibil solid şi vârfuri de focoase pentru rachete, prin extinderea procesului de producţie a motoarelor şi a capacităţii de producţie a motoarelor de propulsie cu carbon şi compus din carbon", se arată în ştirea publicată de nord-coreeni.

Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi zeci de teste cu rachete balistice de la începutul anului trecut, intensificând semnificativ tensiunile în Peninsula Coreeană puternic militarizată. Recentele teste cu rachetele balistice intercontinentale au generat noi sancţiuni din partea Statelor Unite.

La 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experţii spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părţi ale coastei de vest a SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici