O organizaţie teroristă din Libia neagă informaţiile despre moartea lui Mokhtar Belmokhtar

Grupul fundamentalist Ansar al-Sharia a respins, marţi, informaţiile referitoare la moartea liderului terorist Mokhtar Belmokhtar într-un raid aerian american efectuat în Libia, informează BBC News online.

148 afișări
Imaginea articolului O organizaţie teroristă din Libia neagă informaţiile despre moartea lui Mokhtar Belmokhtar

O organizaţie teroristă din Libia neagă informaţiile despre moartea lui Mokhtar Belmokhtar (Captură video)

Organizaţia teroristă libiană Ansar al-Sharia a prezentat numele a şapte militanţi islamişti ucişi în raidul aerian efectuat în oraşul libian Ajdabiya. Pe listă nu figurează numele lui Belmokhtar.

Guvernul libian activ în oraşul Tobruk a anunţat luni că Belmokhtar a fost ucis în bombardamentul american.

Algerianul Mokhtar Belmokhtar este responsabil de numeroase atacuri, în special cel de la complexul In Amenas, soldat cu moartea a 38 de ostatici, inclusiv doi români. Gruparea sa, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, afirmă că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso.

"Chiar dacă îi elogiem pe aceşti eroi ..., negăm informaţiile privind uciderea altor personalităţi în afară de cele ale căror nume le-am prezentat şi care sunt fiii Libiei", a comunicat conducerea grupului terorust Ansar al-Sharia.

Serviciile secrete americane nu au putut confirma moartea lui Belmokhtar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici