O pană de curent a întârziat 18 zboruri pe aeroportul Şeremetievo din Moscova

O pană de curent a perturbat miercuri funcţionarea aeroportului internaţional Şeremetievo din Moscova, unde 18 zboruri ale companiei ruse Aeroflot au fost întârziate, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei.

87 afișări
Imaginea articolului O pană de curent a întârziat 18 zboruri pe aeroportul Şeremetievo din Moscova

O pană de curent a întârziat 18 zboruri pe aeroportul Şeremetievo din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate zborurile sunt asigurate de Aeroflot", a declarat purtătorul de cuvânt.

O pană de curent a survenit miercuri dimineaţă din cauza unei probleme tehnice într-o centrală locală şi aceasta a afectat trei dintre cele cinci terminale ale aeroportului, al doilea din Rusia, situat la nord-vest de Moscova, a precizat serviciul de presă al aeroportului într-un comunicat.

Curentul a fost restabilit rapid în două terminale afectate. Însă cel de-al treilea, terminalul D, care deserveşte majoritatea zborurilor Aeroflot, a fost afectat de o nouă pană de curent provocată de această dată prin lansarea unui generator de rezervă, potrivit aceleeaşi surse.

Această pană de curent a "perturbat funcţionarea sistemelor de înregistrare şi de manipulare a bagajelor, obligând Aeroflot să întârzie mai multe zboruri de linie interne şi internaţionale", a precizat la rândul său compania într-un comunicat.

Pe de altă parte, numeroase zboruri au fost transferate spre alte terminale, potrivit aceleeaşi surse.

"Lucrările privind restabilirea curentului sunt în curs", adaugă comunicatul.

În 2011, Şeremetievo, al doilea aeroport din Rusia după cel din Domodedovo, situat, de asemenea, aproape de Moscova, a deservit 22,5 milioane de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici