O persoană a fost arestată pentru că ar fi exportat ilegal tehnologie spaţială americană în China

O femeie din California a fost arestată sub acuzaţia de conspiraţie pentru achiziţionarea şi exportul ilegal de tehnologie sensibilă americană pentru comunicare spaţială în China, potrivit Departamentului de Justiţie al SUA, informează Reuters.

346 afișări
Imaginea articolului O persoană a fost arestată pentru că ar fi exportat ilegal tehnologie spaţială americană în China

O persoană a fost arestată pentru că ar fi exportat ilegal tehnologie spaţială americană în China (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Si Chen, cunoscută de asemenea drept Cathy Chen, în vârstă de 32 de ani, riscă o condamnare de 150 de ani de închisoare în cazul în care va fi găsită vinovată pentru toate acuzaţiile pentru care a fost reţinută.

Chen, ce locuieşte într-o suburbie a oraşului Los Angeles, este acuzată de încălcarea unui acord al puterilor economice în situaţii de urgenţă, ce controlează exportul anumitor bunuri şi tehnologii din SUA.

Aceasta este acuzată că ar fi a achiziţionat şi ar fi făcut contrabandă cu materiale sensibile, printre care şi componente utilizate în cadrul mijloacelor de comunicaţii militare, către China, fără a obţine licenţele de export necesare. Ea a pledat nevinovată în faţa acuzaţiilor aduse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici