O persoană suspectă a fost arestată în apropiere de Pentagon

Poliţia a blocat circulaţia, vineri, în jurul Pentagonului, sediul Departamentului american al Apărării, după ce a arestat o persoană suspectă al cărei vehicul este în prezent verificat, a anunţat poliţia.

416 afișări
Imaginea articolului O persoană suspectă a fost arestată în apropiere de Pentagon

O persoană suspectă a fost arestată în apropiere de Pentagon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a fost plasat în arest preventiv, a declarat o purtătoare de cuvânt a FBI, Brenda Heck. El avea asupra lui un rucsac "cu obiecte şi produse suspecte", dar nu şi material explozibil.

Rucsacul conţinea "materiale neexplozibile nedeterminate, care merită o examinare mai aprofundată ... Nu era niciun dispozitiv explozibil, iar produsele sunt inerte", a declarat această membră a diviziei antiteroriste a FBI fără a oferi detalii.

O brigadă antiteroristă a inspectat maşina acestuia, un Nissan roşu, parcată în apropiere de Pentagon, fără a găsi urme de explozibil, a adăugat ea.

Tânărul arestat a fost considerat suspect deoarece se afla la ora închiderii în interiorul cimitirului naţional Arlington, situat în apropierea Pentagonului, unde sunt îngropaţi mii de soldaţi americani precum şi personalităţi ca fostul preşedinte John F. Kennedy, a anunţat poliţia.

Dar "nu am informaţii despre un pachet suspect în această etapă", a declarat în cursul unei conferinţe de presă David Schlosser, purtător de cuvânt al poliţiei. "Totuşi, din cauza proximităţii vehiculului de Pentagon şi a activităţilor persoanei în cimitir, procedăm în acest fel", a explicat el.

Anterior în cursul dimineţii, postul de televiziune NBC anunţase, citând oficiali, că un pachet suspect "care seamănă cu o bombă" a fost descoperit într-un vehicul, că o persoană a fost arestată şi poliţia caută alţi doi suspecţi care au fugit.

Mai multe străzi au fost blocate în jurul enormei clădiri a Departamentului Apărării, situată la periferia Washingtonului, pe durata căutărilor, pentru a se verifica dacă vreun obiect suspect se află acolo, a explicat poliţia.

Autorităţile americane sunt în stare de alertă deoarece se tem de represalii după asasinarea lui Osama ben Laden în cadrul unui raid al armatei americane în Pakistan, la 2 mai.

Al-Qaida este suspectată că ar fi în spatele mai multor atentate dejucate în Statele Unite: în decembrie 2009 la bordul unui avion al companiei US Airline, în mai 2010 în Times Square din New York şi în octombrie în avioane de transport americane.

Autorităţile americane nu au răspuns întrebărilor privind o eventuală apartenenţă a acestui suspect la Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici