O rachetă rusească a lovit o clădire a poliţiei ucrainene: Un poliţist a murit

O rachetă rusească a lovit vineri o clădire a poliţiei din oraşul Kryvyi Rih, din centrul Ucrainei, ucigând un poliţist şi rănind mai multe persoane, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko, citat de Reuters.

228 afișări
Imaginea articolului O rachetă rusească a lovit o clădire a poliţiei ucrainene: Un poliţist a murit

O rachetă rusească a lovit o clădire a poliţiei ucrainene: Un poliţist a murit

Clădirea administrativă a poliţiei a fost distrusă, iar echipele de salvare au scos mai multe persoane dintre dărâmături după atacul asupra oraşului natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat Klymenko pe Telegram.

El a estimat numărul răniţilor la 25. Într-o actualizare ulterioară, guvernatorul regional Serhiy Lysak a declarat că aproximativ 40 de persoane au fost rănite.

„Un poliţist a fost ucis ca urmare a unui atac rusesc”, a spus Klymenko.

Trei clădiri administrative au fost avariate, iar şapte clădiri rezidenţiale, inclusiv un bloc înalt, au suferit pagube, a declarat guvernatorul regional Serhiy Lysak.

Rusia a efectuat, de asemenea, al cincilea atac cu drone în această săptămână asupra regiunii sudice Odesa, unde se află porturile ucrainene de la Marea Neagră şi de pe Dunăre, folosite pentru exportul de cereale şi alte produse agricole.

„În timpul nopţii, teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa pentru a cincea oară în această săptămână", a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Oficialii au declarat că apărarea aeriană a doborât 16 din cele 20 de drone lansate de Rusia în cursul nopţii.

Kiper a declarat că o clădire nerezidenţială a fost avariată de resturi de la o dronă, dar nu a oferit alte detalii. El a raportat că nu au existat victime în regiunea Odesa.

Oficialii au anunţat că Rusia a atacat, de asemenea, regiunea sud-estică Zaporojie şi regiunea nord-estică Sumy cu rachete, rănind mai multe persoane. Serviciile de urgenţă ucrainene au informat că trei persoane au fost rănite în regiunea Sumy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici