O reclamă în care Mao Zedong este înfăţişat ca spermatozoid generează indignare în China

Presa oficială şi utilizatorii de Internet din China sunt indignaţi din cauza proiectului unei reclame germane la prezervative, în care Mao Zedong este înfăţişat ca spermatozoid, alături de Hitler şi Osama ben Laden, care constituie, în opinia lor, o insultă la adresa Chinei.

62 afișări
Imaginea articolului O reclamă în care Mao Zedong este înfăţişat ca spermatozoid generează indignare în China

O reclamă în care Mao Zedong este înfăţişat ca spermatozoid generează indignare în China

Reclama a fost realizată de agenţia americană Grey Group, filiala WPP, pentru compania farmaceutică germană Doc Morris, în vederea promovării unei noi linii de prezervative.

Campania, fără text, reprezintă un grup de spermatozoizi, dintre care unul capătă o înfăţişare umană, având păr pe cap. Mao poate fi recunoscut după frizură, Hitler la fel, având în plus o mustaţă, iar ben Laden după barba sa caracteristică şi turbanul alb.

Aceste reclame nu au fost acceptate de compania pentru care fuseseră create, iar Grey a anunţat, într-un comunicat, că încearcă să le retragă de peste tot unde au fost publicate.

"Înţelegem că reclama a afectat sensibilitatea chinezilor, pentru referirea sa vizuală la preşedintele Mao. Grey şi-a prezentat scuze sincere şi a contactat în mod oficial ambasada Chinei din Germania, pentru a-i da asigurări că reclama neautorizată nu va fi niciodată folisită", a precizat agenţia.

"Avem cel mai profund respect pentru China, pentru poporul şi instituţiile sale", a adăugat Grey Group, care în schimb nu a făcut nici o aluzie la Hitler sau ben Laden.

Faptul că fondatorul Republicii Populare Chineze a fost asociat cu Hitler şi ben Laden a generat indignare în China, unde Mao este un simbol pentru regim şi o parte din populaţie.

Pe site-ul său Internet, Cotidianul Poporului, al Partidului Comunist chinez, consacră o pagină specială acestui caz, cu reacţii de indignare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici